Hidra­deni­tis

Stichting ter ondersteuning van patiënten

Wat is Hidradenitis?

Het is een aandoening waarbij je (zweet)klieren aangetast zijn. Het ziet eruit als een soort acne en vormt gaten in de huid. Het bevindt zich voornamelijk in de oksels, bij de liezen, in de knieholtes, tussen de tenen en andere (vochtige) plekken. Er is geen medicijn voor en pijn kan alleen operatief verlicht worden.

Het concept

Hidradenitis bevindt zich niet (per se) op zichtbare plekken, maar heeft wel een grote invloed op je leven. Dat willen we benadrukken.

Het doel

De aandoening is onbekend, dus naamsbekendheid. Begrip voor de patiënten is ook een aspect, hierop spelen we in via de verhalen. Er is nog veel onderzoek te doen, want er is geen medicijn of behandeling voor en de oorzaak onbekend. Hiervoor kun je een donatie overmaken.

Plan de campagne

Wegens reclame-regels --er mogen geen shockerende beelden getoond worden-- is er op slimme wijze mee om gegaan. Mensen met deze aandoening willen liever niet met hun gezicht op de foto, vandaar de visuele aanpak die je hieronder gaat zien.

Design

Logo

De aandoening tast onder andere je oksels en liezen aan. Dit is vertaald tot de missende stukken uit de letter H. Tevens symboliseert het ontwerp de structuur van DNA, gezien het om een erfelijk aandoening gaat.

Poster campagne

Naamsbekendheid en bewustwording

Op straat lopen veel mensen die niet afweten van de aandoening. Door de verhalen te lezen, geven we hen een beeld van wat de gevolgen zijn van de aandoening.

Abri

Het verhaal van..

De posters bevatten een verhaal, bijvoorbeeld die van Frederick. Deze vind je op de website, zodat je het verhaal rustig kunt lezen.

Online campagne

Banners

Op diverse websites over ziektes, gezondheid en hulporganisaties worden de banners getoond. Deze brengen je bij het verhaal van diegene (in de banner).

Navigatie

Bijvoorbeeld: swipen

Links en recht zijn het vorige en volgende verhaal. Omhoog vegen brengt je naar het lezen van het verhaal.

Op desktop werkt dit ook met slepen van de muis of met de pijl-toesten.

Leesbaarheid

Lekker lezen

Hier lees je de verhalen van de patiënten, van begin tot 'nu'.

Omdat het om een flink stuk tekst gaat, hebben we een lettertype gebruikt dat goed leesbaar is.

Doneren

Bedrag naar keuze

We vinden dat je zelf moet kunnen bepalen hoeveel je aan ons wilt doneren (ipv vastgestelde bedragen, die vaak erg hoog zijn). Vandaar het vrije keuze-bedrag.