Capture the Captur

Online campagne voor de Renault Captur

Intro

De nieuwe Captur van Renault rijdt nog niet op straat rond, maar wél over het internet. Via nieuwe technieken en hechte samenwerking met de media-partner, hebben we deze campagne weten te realiseren.

Plaatsing

De campagne was te vinden op de website van NU.nl, Telegraaf, AutoWeek en diverse websites in de automotive sector. Op deze sites waren take-over's (pagina-grootte overlays) en/of banners van de actie te zien, waarmee je mee kon interacteren.

Banners

Op diverse automotive websites en forums wordt de banner getoond. Na het "capture'n" (vastleggen) van de Captur, wordt je doorgelinkt naar de landingspagina. Mis je hem? Dan krijg je een tip van waar een andere banner kunt vinden.

Tips

Na je eerste "capture" van de Captur, ontvang je op de landingspagina een tip van ons; Over waar je de volgende kunt vinden. Dit was mogelijk dankzij de hechte samenwerking met de media-partner.

Wat het een tof concept maakt

Meestal worden banners genegeerd. Bij deze campagne spoorde we de kijker juist aan opzoek te gaan naar de banners.

Banners

Online verspreid

De banners van de actie waren te vinden op de websites van onder andere: AutoWeek, Telegraaf en NU.nl.

Op Telegraaf.nl en Nu.nl was een totale "Take-over". Dit betekent dat de banner zich –na eroverheen te gaan met je muis of erop te klikken– vergrootte tot de volledige pagina.

Een cross-over

Renault wilde benadrukken dat een cross-over is. Dat betekent dat de auto zowel on- als offroad te gebruiken is. Daarom besloten we dat in drie banners te verwerken: Urban, Cross-over en Outdoor.

Banner "Outdoor"

Banner "Cross-over"

Banner "Urban"