Renault Clio Estate

Online campagne "Overtuig je betere helft"

Concept: Websitemanipulatie

De nieuwe auto van Renault is handig voor startende gezinnen. De auto heeft vele opties. Maar wat spreekt jullie aan?

Vanuit het inzicht dat in een relatie één van de twee de broek aan heeft. We vinden dat jij jouw wederhelft –op een beetje gemanipuleerde wijze– kennis kunt laten maken met deze perfecte gezinsauto.

Werking van de website

Door middel van een aantal stappen maak een speciale versie van de officiële website die op de wensen van jouw partner afgestemd is.

Statestieken

Maar liefst een half miljoen mensen deden mee aan de online campagne. De campagne was te vinden op de website van NU.nl, Telegraaf, AutoWeek en diverse websites in de automotive sector. Ruim twintig procent maakte een speciale 'custom versie' van de officiele website om zijn of haar partner te overtuigen.

Overtuig jij hem of haar?

Voor de introductie van de nieuwe Clio Estate is er een take-over van de officiële website van Renault. Ook kom je vanuit diverse banners op de (landings)pagina terecht.

Als eerst wordt je geïnformeerd wat de bedoeling is en kun je vervolgens direct aan de slag: Overtuig jij hem of haar?

Mannelijk of vrouwelijk woordgebruik

Aan de hand van de keuze, wordt er daarna "hij/hem" of "zij/haar" gebruikt. Ook heeft het effect op de opties en teksten; bijvoorbeeld dat andere hobbies getoont worden (een voetbal met een krat bier, of twee, of drie, in plaats van shoppen of stedentrip).

Keuze #1

Het kiezen van de lakkleur

De auto is verkrijgbaar in diverse kleuren. De auto kun je in 360º bekijken.
Na het kiezen van de kleur, zijn de hierop volgende stappen in de gekozen kleur.

Webflow

Naar de volgende stap

Na het kiezen van een optie verschijnt de "pop-up" rechts onderin, deze is per stap anders. Door erop te klikken ga je naar de volgende stap.

Keuze #4

Wat doet je meisje graag in het weekend?

Onder de meeste opties zitten meerdere sub-opties, waardoor je alles kunt perfectioneren, zodat je jouw partner gemakkelijk overtuigd.

Wat doet je mannetje graag in het weekend?

Zowel voor de man als vrouw zijn er verschillende opties. Deze zijn met (+) en (-) te personaliseren. Voor de man (bij dezelfde vraag als hierboven) zijn de opties:

  1. Voetbal: een bal (+) en (-) voor het aantal ballen.
  2. "Voetbal": een bal met een krat bier, of twee, drie.
  3. Lopen met de hond (zoals hierboven).
Keuze #8

De auto die haar helpt

Zorg ervoor dat jouw partner zich comfortabel voelt. Neem zijn of haar zorgen weg door de nadruk te leggen op één van deze handige extra's.

Overtuig nu je betere helft

Klaar? Lanceren maar!

Als je alle stappen door bent, kom je op deze pagina terecht. Kies ervoor om hem direct te tonen, te delen via sociale media of via een e-mail.

De take-over

Daartegen zegt jouw partner geen nee

Na het publiceren, is de take-over actief: De officiële website is vervangen door jouw versie. Hierop vind je alleen nog de samengestelde auto met de door jou gekozen opties.

Jouw partner zal ontdekken dat dit de perfecte auto is, waar ze geen nee tegen kan zeggen.

Tot in de details

Ook de brochure valt bij jou op de deurmat in de voor hem/haar gekozen kleur. Zelfs de kleur van de auto tijdens de proefrit klopt.